Visoko

Kestävä elämäntapa, ihminen & luonto

Ihminen, luonto & ilmasto- ympäristöstä huolehtiminen vastuullisesti. Miten me ihmiset voimme vaikuttaa hyvinvointiimme?

 

Kestävä elämäntapa, ihminen & luonto -kurssilla saamme tietoa Suomen luonnosta ja ympäristökasvatuksesta. Opimme tiedostamaan yhä paremmin ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä ja yhteyttä hyvinvointiimme. Tunnistamme luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia ja keinoja, joilla voimme vastuullisesti vaikuttaa ympäristöömme.

Voit valita verkkokurssin yksinään ja sen lisäksi halutessasi 1,5 h sparrauksen näistä aiheista.

 

62,00372,00 sis. alv 24%

Tuotetunnus - Tuotekategoria:

Kuvaus

Kestävä elämäntapa, ihminen & luonto

Tämä kurssi on osa Visokon asiakkaille toteuttamaa vastuullisuustoimintojen ja kestävän kehityksen palvelukarttaa. Lisätietoja info@visoko.fi

 

Kurssin tavoitteet

Kestävä elämäntapa, ihminen & luonto -kurssille osallistumalla ymmärrät ja saat tietoa Suomen luonnosta ja itsestäsi osana luontoa. Opimme tiedostamaan yhä paremmin ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä ja yhteyttä hyvinvointiimme. Tunnistamme luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia ja keinoja, joilla voimme vastuullisesti vaikuttaa ympäristöömme. Verkkokurssin avulla syvennät samalla omaa luontoyhteyttäsi. Sparraus lisää oppimisen syvyyttä.

 

Koulutuksen sisältö

Moduli 1: Monimuotoinen luonto & ihminen
Moduli 2: Luonnon terveysvaikutukset ihmiselle
Moduli 3: Ilmastonmuutos & Ihminen, vaikutus terveyteemme

Verkkokurssien toteutus ja koordinointi: kestävän kasvun ja yritysvastuun ammattilainen, luonto-, Metsämieli- ja Asahiohjaaja Vuokko Isokorpi Visoko Oy:stä. Hänellä on lisäksi GreenCare Luontovoima -laatumerkki sekä hän on mukana Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark Unesco jäsenenä sekä STF (Sustainable Travel Finland) -ohjelmassa.

Oppiminen tapahtuu video- ja audiomateriaaliin tutustuen sekä lukemalla erilaisia tekstejä. Kurssi sisältää kolme modulia. Opiskelun kestoaika on yksilöllinen. Suositus on käyttää materiaalin sisäistämiseen vähintään yksi työpäivä, sen parhaan hyödyn saamiseksi. Koulutus koostuu materiaaleista ja kysymyksistä, joiden avulla testaat oppimaasi. Suoritettuasi kurssin, saat sähköpostiisi kurssitodistuksen. Ostettuasi kurssin sinulla on pääsy materiaaleihin 6 kk ajan.

Vaativuustasoltaan kurssi on normaali ja soveltuu luonnosta ja omasta hyvinvoinnistaan sekä ympäristövastuusta kiinnostuneille henkilöille ja yrityksille. Kurssi toimii myös tyhy-päivien lisänä.

 

Verkkosivusto

https://visoko.fi/luontovuokko/

 

Johdanto kurssiin

Video 1 kpl, kesto n. 3 min
-Luonnon hyvinvointivaikutukset

 

Moduli 1: Monimuotoinen luonto & Ihminen

Estetiikan ilmentämisen ja syvemmän luontoyhteyden kautta ihmisellä herää vahvempi tahto suojella luontoa ja ilmastoa. Luonnon ainutlaatuinen kauneus ja hiljaisuus inspiroivat ihmisiä luovuuden äärelle – kehittämään ideoita, jotka tukevat inhimillistä hyvinvointia, luonnon monimuotoisuuden suojelua ja ilmaston lämpenemisen hillintää.

Videot 5 kpl, yhteiskesto n. 1 tunti
-Syysaamuja Haapasuolla, Terhi Salomaa
-Vuodenkierto ja tunteet
-Mytologiapolku
-Puiden polku
-Lintupolku

 

Moduli 2: Luonnon terveysvaikutukset ihmiselle

Luonnon terveysvaikutukset ihmiselle ovat kiistattomat. Tutkimuksia aiheesta on lukuisia. Kokonaisvaltainen luontokokemus tukee hyvinvointia. Ekopsykologiassa yksilön koetaan olevan osa luontoa. Opitaan luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset, joita ovat psyykkiset ja sosiaaliset sekä fysiologiset vaikutukset.

Video 1 kpl, kesto n. 24 min
-Luonnon terveysvaikutukset ihmiselle:

-Kokonaisvaltainen luontokokemus tukee hyvinvointia
-Ekopsykologiassa yksilön koetaan olevan osa luontoa, Kirsi Salonen, Mieli ja maisemat
-Luontoon perustuvan luontokontaktien terveysvaikutukset
-Luonnossa oleilun terveysvaikutukset
-Luonnon hyvinvointivaikutukset, psyykkiset ja sosiaaliset vaikutukset
-Luonnossa ja viheralueilla olemisella on merkittäviä fysiologisia vaikutuksia
-Stressi monien sairauksien takana
-Metsä ja aistit
-Luontokontaktien väheneminen
-Eläinkontaktien vaikutus ihmiseen

 

Moduli 3: Ilmastonmuutos & Ihminen, vaikutus terveyteemme

Vastuullisuus, ihminen ja luonto on teemana tässä modulissa. Maailman terveysjärjestö WHO ja Euroopan ja maailman johtavat terveysjärjestöt ovat jo pitkään tiedostaneet ilmastonmuutoksen etenemisen yhteyden terveyteemme ja asiasta on tehty tutkimuksia. Esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksia, astmaa ja allergioita potevien henkilöiden kannattaa varautua ilmastonmuutoksen tuomiin terveyshaasteisiin. Opitaan myös, mitä on kestävä kehitys ja mitä me ihmiset voimme tehdä vastuullisuuden hyväksi. Mikä on hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki ja mitä voisivat olla teot vastuullisuuden hyväksi. Dasguptan raportti käsittelee aihetta, jonka teemana on luonto omaisuuseränä.

Video 1 kpl, kesto 16 min
-Lapsen luontosuhde
-Ilmastonmuutokseen varautuminen ja sen terveysvaikutukset
-Mitä sydänpotilaan on hyvä tietää muuttuvan ilmaston vaikutuksista
-Mitä on kestävä kehitys
-Taustaa
-Planetaariset rajat, joista neljä on uhattuna
-Ekososiaalinen sivistys, luonto, ihmisyys, talous
-Luonto on omaisuuserä
-Dasguptan raportti 2021
-Hiilijalanjälki, hiilikädenjälki, tekoja vastuullisuuden hyväksi
-Sitra hiilijalanjälki testi, ilmastodieetti
-Luonto pitää ottaa huomioon kaikissa valmisteilla olevissa laeissa

 

Lopputesti

 

Kestävän kehityksen tavoitteet, joita kurssi tukee:

Lisätiedot

Valitse

Verkkokurssi, Verkkokurssi ja sparraus

error: Sivusto on suojattu